Entry #11 : thanks aizat

ucapan time kasih kepada kawan ku Aizat Sadiq kerana tolong edit aku nye blog.. thanks ma frenzz~~

Entry #10 : Cuti

errmm.. mood x bape nak bek skang.. tp aku tetap nak tls blog.. (^_^)kemana aku pegy smalam?? smalam aku pegy mandi sungai dengan family aku, makteh aku, makngah aku ngan sepupu aku along.. kitorg pegy mandi dilubuk manggis dekat2 dengan gunung nuang.. korg tau ke? (aku pedulik hape) hehe~ dengan berbekalkan makanan yang amat dahsyat banyaknye (kerja makteh ngan mak aku) kitorg pun pegy mandi mande..

kali nie pegy x bape nak sonok.. banyak sepupu aku x ikut.. lg 1 sebab air dia deras sgt.. al maklum la musim hujan kan.. pas2 kitorg mandi pun x lame sbb hujan.. perghh.. kitorg banyak lpak bawah pondok je.. smp tetido2 aku.. huhu~ dalam pkul 5 tu kitorg pun grak plang dengan perasaan hampa.. ape bleh buat.. smalam aku tdo umah makteh aku.. mlm habiskn masa men winning eleven 15 lawan ngan sepupu aku.. huhu~ mmg xde keje.. lpas magrib baru grak balik.. pkul 9 g makan kat kampung baru ngan awek org.. haha~

p/s : sori la ayat x bape nak ok.. mood krg baek..








Entry #9 : pagi yg perfect

ermm.. arini bangun awal.. cuaca baek rasa hati cam syahdu2 je.. bka laptop layan lagu kertas - kekasih yang tak dianggap.. perghh.. serius feeling gler.. teringat masa dlu2.. opss, dlu2 dah habis.. hehe~ so aku ltak video clip lagu nie kat bawah.. layan, zaasss, memangtak.. (^_^)


Entry #8 : semalam, hari ini & esok

SEMALAM

ape aku buat semalam ek?? ermm.. bangun entah pkul bape.. pas2 aku pegy shah alam.. lepak ngan mmber aku aizat.. nak men bowling x ckp korum.. last2 aku g cc men fifa 09 ngan CS (counter strike) je.. hakhak.. mmg xde keje.. lpak DE mnum2 pas2 dalam pkul 5 aizat nak grak dah.. aku pun g umah mmber aku kat ngan batu 3.. lpak2 sane.. dtg2 umah tgk member2 aku ponteng klas.. mcm haram, bawu mgu kedua dah start ponteng.. hahaha~ mmg x ubah.. yang mmber aku sorg nie tengah layan PRISON BREAK dari season 1 - 4.. adoi.. tu citer paling genius penah aku tgk.. aku pun igt nak pinjam.. pas2 dorg ajak g men snooker.. dorg ajar aku men "lucky ball".. huhu.. 1st time siot.. tpi apadahal, 1st time pun dua frame gua menang.. hakhak.. dalam pkul 9 aku grak balik setapak.. mmber aku ajak lpak kat sni plak.. dalam aku tgh rider balik stapak nie, skali aku bawu teringat aku terlupa bawak cd PRISON BREAK.. adoii.. (T_T) mcm ayam..


HARI INI

hari nie aku aku bangun pkul 6.. pas2 aku tdo balik.. bangun balik tengahari kot.. huhu~ aku bangun aku cek email, fs, fc ape sme.. aku start buat blog.. ermmm.. lame seh x buat.. huhu~ igt ari nie nak runner g shah alam amik cd PRISON BREAK.. tapi x kesampaian sbb hujan.. (T_T) ape bleh buat.. last2 aku g bank pas2 g kdai music, AST MUSIC kat umah aku.. beli tali gitar no 3 aku dah putus.. smbl2 aku usha ar gitar ape yang patut.. perghh.. rambang mata seh.. aku mmg mengidam nak beli gitar letrik nie.. tp bukan skang.. satu hari nnti.. ;p


ESOK


esok aku plan nak trun shah alam.. nak g umah mmber aku amik iguana, ular ngan cd PRISON BREAK.. aku harap2 x ujan.. aminn.. huhu~



jamming set nie harga dia dalam 8k ++


suatu hari nnti aku layak memilih satu.. hehe~


antara gitar acoustic yang dorg displaykan..

Entry #7 : akhirnya kembali!!



WAHHH!!! lame sudah aku x tulis blog nie.. dah bape bulan ntah.. al maklum la bz keje.. abg berkejaye.. hehe~ tapi xpe.. ari nie aku kasi one shot.. apadahal.. huhu~

ari nie aku nak cite mcm2.. tapi aku start ngan ape keje yg smp aku bz sgt nie?? (konon) start dari mcm mane aku dapat keje la ek.. ari 2 aku saje je nak test2 market mtk keje.. aku apply la kat gribbles pathology nie (company aku skang la!!) tba2 dalam smgu lpas apply dia kol suh dtg interbiu.. agak terkezut gak.. sbb aku x sangka pun.. aku pun pegy la interbiu 2.. dia interbiu aku dekat 2 jam.. mcm haram.. smp mati akal aku.. mcm2 dia tanya.. yg dia tanya 2 aku x bape nak kisah sgt la.. yg lagi memeningkan kepala otak aku nie, dia kasi racun skit punya baek supaya aku x smbg blaja.. tp jiwa gua kental bai.. aku tetap nak smbg.. huhu~

lbh krg dalam 2 ke 3 hari pas2 (x bape nak igt) aku pun dia suh masuk keje.. dalam hujung bulan 4.. dengan gaji basic rm*tut*.. mane bleh bgtau.. x bley2.. hehe.. banyak benda menarik dan banyak mende x menarik.. bia aku cite mende yg menarik dlu.. menariknye kat snie, aku dapat blaja mcm2.. dari benda yg plg basic smp prgkt bdk degree punya.. best.. plg best aku blaja tgk morphology blood cell ngan senior aku (aku x smp tahap leh tgk morpho lg).. serius, terbaik.. mcm2 benda2 pelik kita jmpa.. x same mcm ape yg aku blaja masa kat kolej dlu.. aku kat snie aku hustler kat blood bank.. ape je test kasi kat aku.. gua bleh buat pejam mata gne kaki bai.. hahaha~ (poyo je, padahal byk lg x tau..) ada 1 section nie plak name nye "setup".. yg nie bahagian FBC, retic count, dengue sme la.. aku x bape nak ske tempat nie.. sbb tepon dia mcm haram.. asyik nak berbunyik je.. aku rasa mcm nak berdiri atas tepon sambil jerit "jahanam korg sme tepon snie buat ape".. huhu~ aku senaraikan ape yg aku dah blaja ngan blum..


blood bank
*blood grouping
*antibody screening

*direct antiglobulin
*G6PD
*crossmatching
*blood group, screen and hold

setup
*FBC and Retic count
*making slide

*esr manual and auto
*dengue antibody Ig
G/IgM
*dengue antigen
*malaria antig
en
*monospot/infectious mononucleosis

p/s : nie je kot yg aku igt.. hahaha~

benda yg x bestnye plak.. ada 1 je.. hangpa smua nak tau ka?? huhuhu.. sample dia yg datang mcm haram punya banyak.. aku smp nak termuntah nak buat.. huhu~ aku kasi skali gambar dia utk korg teliti dan hayati ok.. 2 je untuk permulaan.. aku nak g minum dlu.. daa~





yang nie sample pg shaja..

Entry #6 : Teater Mata!!

23 hb april 2008.. pkul 9.45 kat teater hall kolej PTPL ada persembahan teater.. aku pegi ari 2 ngan mmber aku daus.. huhu~ atas desakan pelakon tetater 2 azrul shah razi.. hahaha~ ape ade hal.. ;p tajuk teater nie "mata".. jalan cite dia boleh tahan arr.. agak menarik gak.. dengan barisan pelakon handalan spt zulyahya dan norlia ghani.. hahaha.. jgn caya, aku bohong.. pelakon dia budak2 kolej ngan ex student je..


aku bg sinopsis je la ek.. cite dia ttg seorang bdk perempuan yg bernama iza (a'ar) yang sgt dibenci oleh bapak dan adeq nya sal.. iza nie berkawan rapat dgn 2 org bdk nie, sorg sibuta (aku lpe name dia) dan sorg lagi su (nie akak yg jd pelakon). iza nie slalu bacakan buku anak budiman kat si buta nie..

video
nie video time kamal kene rejek

satu hari, kamal (azrul) jmpa ngan iza nak mtk kapel.. ape brg la azrul nie.. hahaha~ last2 kene rejek.. kamal nie pun tensen arr.. sbb nie la pas2 kamal berubah.. dia dari yg baik dia dia jd yg buruk.. bukan buruk muka, tapi buruk perangai.. hahaha~ lu pikir la sendri..

video
masa iza ngan sal bergado n mak dia meninggal

mak iza ngan sal nie meninggal disebabkan sakit jantung.. tapi mak dia x isap rokok.. hehehe~ time nie iza tgh bacakan buku tuk sibuta nie.. masa mak dia meninggal nie disebabkan terkejut tgk anak dia si iza ngan sal nie bergado smp cucuk2 mata.. iza nie pun buta la sbb kene cocok mata dia dgn tangkai bunga.. terkuar bijik mata dia.. huhu~ aku tipu.. ;p

masa iza nie buta, dia terjumpa dengan isteri pak ismail, makcik siti name dia.. iza ngan makcik siti nie pun borak2.. makcik siti nie byk bg nasihat kat iza nie.. pas2 makcik siti nie meninggal kat taman sbb sakit kepala ape.. aku pun xtau dia sakit ape.. hahaha~

video
nie time iza kene blasah ngan bapak dia.. time nie aku ske bapak dia.. haha~ cam real

masa iza nie balik, bapak dia ngan adeq dia si sal nie bleh jual plak kakak dia ngan si kamal nie.. dengan rm457.96 sen tunai.. huhu~ kamal pun ape lg, dia kasi settle la same itu iza.. siot btul, nie sme rancangan adeq si iza 2 sbenanye.. bapak dia plak ikut je.. sbb nak duit..

pas2 iza pun bawa diri.. dia pegy umah pakcik ismail, pakcik ismail yang bawa dia sbb nak bgtau makcik siti dia meninggal.. masa 2 pakcik ismail nie bawa trus iza entah kemana.. kawan baik si iza nie, yg buta ngan si su td 2 pun pegy la cari iza kat umah.. tapi sal dengan kamal yg dalam umah 2 cakap dia dah xde.. free2 je dorg kene halau.. yg buta 2 aku xtahan.. xpaham bahasa.. hahaha~

video
finishing mane sme org jmpa kat taman..

pas 4 tahun, iza balik kat tmpat dia balik.. masa 2 dia dah x buta sbb makcik siti yg meninggal 2 kasi mata dia kat iza.. time 2 dia jmpa kawan dia sibuta 2.. pas2 dia jmpa plak ngan adeq dia.. adeq dia dah gile time 2 sbb dia dipaksa oleh kamal suh jd pompuan yg meluncur (pelacur).. huhu~ pas2 kamal pun ada skali.. kamal pun cite sme pasal dia ngan keluarga iza yg malang 2.. tgh bertekak 2 kamal terbunuh plak si iza 2.. iza pun meninggal di tempat kejadian.. mata si iza 2 plak dia pas kat kawan dia yg sibuta 2..

kesimpulannye, aku x puas ati, apasal si buta 2 dapat mata.. pas2 mata 2 dia buat mcm kasi pinjaman buku teks skola ape?? huhu~ lantak la.. so cite dia bleh tahan arr.. sonok gak aku tgkk.. (^_^) sekian..


Entry #5 : barangan malaysia hebat gak!!

ermm.. pejam2 celik2 dah dekat sebulan lebih aku x post ape2 kat blog aku nie ha.. adoi, biasa la.. malas campur xde bahan nak taruk.. huhu~ tapi skang nie tangan aku tgh ringan nak menaip nie.. knape? sbb aku nye tangan, ske ati aku la.. ;p masa awal bulan 4 hari 2 aku g kat "hari kraf kebangsaan 2008" kat jln Conlay, KL.. x plan pun nak g sane.. tba2 je bapak aku bawa aku g sane.. entah knape ntah.. tapi bagus gak.. tiap2 hari tgk menda2 besi moden, kadang2 2 kene gak buka minda kita nie dengan menda2 tradisional @ adat2 melayu yg bleh aku cakap hampir semua org da lpe.. terutama sekali org bandar mcm aku nie ha..


hari kraf kebangsaan nie lebih kepada pameran dan jualan barangan2 yg dibuat menggunakan tangan (hand made).. contohnye macam beg tangan, tdung saji, almari, kerusi macam2 lagi la.. tapi yang paling hebat masa 2 aku tgk, dia buat satu taman gne kayu.. siap ade air terjun beb.. ko bleh buat.. huhu~ besar dia macam 2 kali meja makan saiz standard.. best siot klau ade taman mcm 2 kat umah aku.. harga dia pun bleh tahan.. ada la dalam 80k.. huhu~

ha, kalau ko tgk gmbr kat sbelah nie, sme buatan tangan nie.. kecuali yongtoufu ngan kalkulatur makcik owner 2 bukan.. hehehe~ bleh tahan la nie.. dorg buat gne ape ntah masa 2 dorg cakap.. aku pun da lpe.. hahaha~ lu pikir la sendri.. harga barang2 mcm nie xla mahal sgt.. siap masa 2 dorg ada tunjukkan mcm mane nak buat beg nie.. aku try arr.. agak susah gak arr.. bkan sbb aku x terer, tapi aku kurang mahir.. hahaha~ xnak kalah..



yang kat sbelah nie plak antara barang2 len la yg dorg nak jual ngan dorg nak menunjuk yg dorg bleh buat sme 2.. hehehe~ siot makcik poyo.. ;p yang nie sme kre standard la kot.. biase2 je bg aku.. ada kerusi 2 bleh tahan smart gak arr.. aku lpe nak amik gmbr dia.. huhu~ kerusi 2 dorg amik dari tunggul kayu, kemudian dorg ubah2 skit jd kerusi.. helamak.. mmg lawa.. walaupun bentuk dia mcm sakit badan je bile duduk kan.. tapi, 2 la name nye seni..



nie sme gambar balang, labu ape jadah sme ngan bekas2 yang dibuat dari tanah liat.. not bad kan.. lawa je.. cume kita nie je yg x penah hargai.. slalu je agung2kan barangan luar.. padahal barangan kita sendri x kurang hebatnye..


nie antara paling fav aku.. sbb ape?? sbb nie buat gne tangan nie kawan.. model air terjun versi hiasan punya.. smart seh.. yg nie korg agak2 bape harga dia ek?? hehehe~ klau korg xder duit 20k baik korg senyap2.. huhu~ aku pun same kene senyap ape.. hahaha.. lawa beb.. siap ada lampu2.. adoi.. aku rasa yg buat nie mesti genius kraf tangan arr.. huhu~ k la, aku rasa smp sini je kot aku nak cite pasal kraf tangan nie.. aku rasa kita sme patut tau la, sbb nie budaya kita.. klau kita sendri x angkat budaya kita, barangan kita, sape lg nak buat? mat saleh ka? niger ka?? xdenye.. dorg sendri bangga dengan adat2 dorg kat sane.. kita kat snie agung2kan barangan dorg.. huhu~ so akhir kata, barangan malaysia terbaik.. kasi dgr lagu kat bawah nie.. sedap.. nie pun antara budaya2 kita.. aku ske lagu2 dorg.. layann~~



video